Borang Aduan dan Cadangan

Selain memberi cadangan dan aduan secara online, penduduk PSG juga boleh memuat turun Borang Aduan dan Cadangan di blog ini. Borang yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar kepada JMB di bilik gerakan PSG untuk tindakan seterusnya. Selain itu juga, tuan/puan boleh membuat salinan menggunakan mesin ‘scanner’ dan dihantar terus ke email PSG.

Muat turun Borang Aduan dan Cadangan

About these ads

7 Responses

  1. Salam…

    Mod, ini macamlah yg aku & mungkin lain2 jugak harapkan… skrg zaman IT… semuanya boleh & mudah… dihujung jari shj semua urusan…. Tq.

    Wassalam…

    my email: perisikpsg@yahoo.com

  2. kenapa tak buat je ruangan utk buat aduan terus melalui blog ni… tak boleh ke ?

    • Salam,

      Boleh. Pendapat saya, lebih baik kalau puan bersemuka dengan pihak JMB, sekurang-kurangnya dapat juga mengenali satu sama lain, mungkin masalah puan dapat diselesaikan dengan segera. Tq.

      Moderator.

  3. macam ni lah… contoh ya… antara dengar lagu kat radio dengan tengok vcd lagu (video klip)… mana lagi best? mana lagi syok? mana lagi yang menarik perhatian kita? mestilah kita tengok vcd video klip kan? dengar je kat radio, kita hanya menggunakan pancaindera telinga sahaja. tetapi bila kita tengok vcd, kita menggunakan 2 pancaindera iaitu telinga dan mata. lumrah penciptaan manusia, lagi banyak kita menggunakan pancaindera kita, lagi berkesan benda yang kita buat. macam budak2 atau baby… proses perkembangan mereka.. lagi banyak mereka menggunakan pancaindera, lagi cepat otak mereka berkembang. jadi… macam tu jugaklah kita manusia. kalau nak harapkan aduan kat blog je, kepuasan dia tu tak maksima. kalau kita jumpa direct, kita puas hati coz kita boleh ajukan aduan secara two way dan kalau ada kemusykilan, kita boleh suarakan terus. mungkin masalah / kemusykilan boleh diselesaikan terus. kalau nak tunggu dalam blog… lambat beb… nak forwad, nak reply… ada tak faham lagi.. forward lagi… pastu MOD reply pulak… lecehlah… watpe kita nak naik ketapi sedangkan orang dah naik kapal terbang?

  4. Salam,

    hazelnut, betul, betul,betul…..ambo setuju….baik jupe terus…teknologi ICT ni tak semuanya bagus walaupun ia memudahkan cara kita bekerja….cara konvensional lg bagus utk lebih mesra sesama insan….harap paham apa maksud ambo…

    selamat berpuasa, bertarawih, bersahur, bertadarus dan mencari malam Lailatul Qadar….semoga berjaya dunia akhirat….

  5. weekend nak rest.. nak siapkan assignment.. tapi sakit otak dgr bunyi bertukang dan grill… huhuhuuuu.. kenapa benarkan kerja2 begini boleh dibuat hujung minggu… buatler weekdays masa semua org g keje… tak fikir ke hak org lain… bengang betul…
    Rumah di level 3 asyik bertukang je.. tak kira kul 1 pagi ke… 2 pagi ke.. org nak tido pun x bleh.. anak kecik pun nangis.. nak kata baru pindah.. dr awal tahun smpi akhir tahun bertukang…. tak sabar nak kaya.. nak beli rumah lain.. tak tahan dah duk apartment ni…. huhuhuhuuuuuu

    • sabar… bukan anda seorg saja di apt ni… ramai lagi yg senasib dgn anda…. report aje sama security… thanks…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: